Onze Geschiedenis

Meer dan 50 jaar geleden hadden mevrouw Johanna Wipperfeld en haar man Josef een droom: Een aangenaam hotel in det idyllische landschap te beginnen.

familientradition [familientradition.jpg,72 KB]Op donderdag, 11 april 1968 opende het Seehotel am Stausee met 43 bedden. Omdat het aantal van tevreden gasten steeds groter werd, zijn er in het jaar 1971 elf kamers bijgebouwd.

Al drie jaar later kwamen er nog acht kamers bij. In 1978 werd dan het bij de gasten zo zeer geliefde overdekte zwembad gebouwd.

Een jaar later trouwde de tegenwoordige eigenares van het huis Petra Schinagl met haar man Anton, die u tot  op heden met lekkernijen uit de keuken verwent.
Zo kon haar vader Josef dan in 1981 eindelijk van zijn welverdiende rust genieten en in 1982 met vier jubilea het tot nu toe grootste familiefeest vieren: zilveren bruiloft, 60ste verjaardag, 45-jarig beroeps- en 25-jarig zakenjubileum.

De toekomst van het hotel is sinds de 80er jaren verzekerd, want de derde generatie Nicole en Sascha werden geboren en zijn nu beiden in het huis werkzaam.
In 1991 volgde de tot nu toe laatste uitbreiding met de aanbouw van de kamers 53 tot 64. Sinds deze tijd wordt jaarlijks gerenoveerd en verfraaid zodat u, lieve gasten, alltijd een prima onderkomen aantreft. Met deze bedoeling werd in 2003 het zwembad tot een oase van rust vernieuwd en met een stoombad, sauna en solarium uitgebreid.

Wij hopen, dat u zich in ons huis ten allen tijde tevreden voelt, want het belangrijkste voor ons Schinagels bent u, lieve gasten. In een tijd, waar het leven steds sneller loopt en veel hektiek heerst, willen wij u graag voor de tijd van uw verblijf rust en welbevinden schenken, zodat u de stress van het heden kunt vergeten.

Uw familie Schinagl en Funke

Impressies van het hotel