Vuur, water, lucht en aarde

Bijna geen enkele regio in Duitsland is zoveel door de natuurelementen gevormd als de Eifel. Het landschap weerspiegelt de geologische ontwikkeling van enige miljoenen jaren in de vorm van rivieren, diepe dalen, (nog) in ruste zijnde vulkaankegels, moerassen en maren, prachtige rotspartijen met soms een prachtige opeenstapeling van richels

Het fascinerende landschap van de Vulkaaneifel nodigt uit om te:
- wandelen
- fietsen
- mountainbiken
- verbazen

Verheugt u zich alvast op een variété aan afwisseling in onze prachtige natuur gelegen nabij de Ahr, de Moezel, de Hondsrug, de Nürburgring, de Belgische Ardennen en Luxemburg, welk allemaal uitermate geschikt zijn voor een (halve) dagtrip.

Fietsbeleving in het Gerolsteiner landschap
Gerolstein is de optimale plek om te fietsen
Bijvoorbeeld langs de Kyll in de richting van Trier met de vele historische bezienswaardigheden als burchten en de meest prachtige bossen.
Of de Maare - Moezel route, die men bereikt per fiets dan wel per spoorbus (kruising tram-bus-trein) . Langs beide genoemde routes rijden ook met enige regelmaat treinen en bussen., die u kunnen terugbrengen naar Gerolstein.

We informeren en helpen u graag bij het plannen van uw bustoer
en/of boek ons fietsbelevingspakkett!

Onderweg in het land van de maren en vulkanen

De Eifel behoort tot die landschappen van Duitsland met de grootste afwisseling voor mountainbikers. Dit is een van de redenen dat het aanbod van singletrails zo groot is naast de adembenemende omgeving
Niet voor niets maakt de "Vulkanbike Eifel-Marathon" tot de top 10 van de Europese Mountainbike toeren.

We informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden en uw planning.

Vissen in de maren van de Eifel

De cirkelvormige maren worden ook wel de ogen van de Eifel genoemd.
De Meerfelder maare is de grootste der maren. Deze mond van de vulkaankrater meet een diepte van 18 meter, waar zich de echte snoekvisser het hart kan ophalen.

Zo zijn er reeds 30 pond zware snoeken aan de haak geslagen. Het is hiermee geen wonder dat het rijke viswater van de maren veel vissers trekt. Veel vissers, vanuit heel Europa, treffen elkaar hier om wedstrijden te houden.
Zo ook onder de vliegvissers, die de Kyll trotseren .

Elke visser komt hier aan zijn trekken, of het nu in ons kleine stuwmeer is of in een maare dan wel de Kyll. Voor ieder wat wils.

We adviseren en informeren u graag over uw planning
Golfen
Golfen in het betoverde landschap van de Eifel
Nabij ons hotel zijn twee 18 hole golfplaatsen gelegen
Meer dan 70 ha. golfplezier biedt u "Golfclub Eifel" . Golfers met elke handicap vinden hier een uitdaging.
Golfbaan "Golfanlage Lietzenhof" biedt een uitdaging gelegen in de lengte van de baan als ook de hoogteverschillen in de baan met als hoogtepunt de negende hole welk zich bevindt op het eilandje gelegen in het midden van de vijver.

Wij adviseren en informeren u graag over onze golfarrangementen